06 - 39 42 43 06 info@hetbeeldburo.nl

Levensverhaal

Herinneringen voor later, maak je nu!

Het BeeldBuro maakt persoonlijke documentaires

Ons leven is een aaneenschakeling van mooie momenten, alledaagse beslommeringen, belangrijke mijlpalen en cruciale beslissingen. We leggen ze vast in foto’s of dagboeken. Maar waarom een levensverhaal niet op film zetten? Zo blijven stem, mimiek en bewegingen ook bewaard. Door verhalen over te dragen geven we zin aan het leven.

Laat een document na dat ieder jaar waardevoller wordt.

 

 

Het BeeldBuro biedt 3 mogelijkheden

Het portret 1 is de meest beknopte versie. Deze film bestaat uit een uitgebreid interview op een locatie naar keuze. Aan de hand van foto’s vertelt de hoofdpersoon wat hij of zij heeft meegemaakt. Het interview is leidraad en wordt ondersteund met foto’s en beelden. Dit zijn alledaagse momenten: thee inschenken, krant lezen of bijvoorbeeld in de tuin werken. Wij komen een hele dag filmen.

Het portret 2 is een uitgebreidere versie. Ook bij dit portret is het interview de basis. Er worden opnames gemaakt op meer dan één locatie. Er kunnen naast de hoofdpersoon ook andere dierbaren in beeld komen. Beelden kunnen zijn: hoofdpersoon bezoekt de stad waar hij of zij studeerde, wandelt met dochter over begraafplaats en vertelt over vroeger. Wij komen twee dagen filmen.

Het portret 3 is een korte documentaire. Dit portret is opgebouwd uit meerdere interviews. Deze verrijken en verdiepen het verhaal van de hoofdpersoon. Vanuit verschillende perspectieven, beelden en locaties wordt ingezoomd op het levensverhaal. De hoofdpersoon vertelt bijvoorbeeld over zijn of haar ontslag en wat dit betekende. Echtgenoot, zoon of collega vertellen hoe zij deze periode hebben ervaren en wat het hen bracht. Wij komen vier dagen op verschillende locaties filmen.

Buiten de genoemde versie bestaan er talloze combinaties. Neem contact op om er achter te komen wat het beste bij u past.

 

Richtlijn voor de kosten

Portret 1
1 opnamedag, 2/3 montagedagen
Vanaf € 1.120,- (ex. btw) de film duurt circa 15 min.

Portret 2
2 opnamedagen, 4/6 montagedagen
Vanaf € 2.240,- (ex. btw.) de film duurt circa 20 min.

Portret 3
4 opnamedagen, 10 montagedagen
Vanaf € 5.040,- (ex. btw.) de film duurt circa 35 min.