06 - 39 42 43 06 info@hetbeeldburo.nl

Film cadeau

 

Toen mijn broer ging trouwen, wilden wij als familie een bijzonder cadeau geven. Onze eerste gedachten was om met oude foto’s en sketches zelf een film te maken. Maar bij gebrek aan kennis, besloot ik op zoek te gaan naar een professioneel bedrijf die voor ons een mooie film kon maken.

 

Via Google kwam ik op de site van het BeeldBuro. Toen ik de foto’s van Maartje en Saskia zag, wist ik gelijk dat ik goed zat. Gewoon een gevoel. Het was nogal ‘kort dag’, maar gelukkig was het mogelijk om op korte termijn af te spreken en lukte het ook om onze familie te verzamelen op de afgesproken dag. Vooraf had ik informatie doorgegeven over mijn broer, zijn aanstaande en onze familieleden. Wij kregen allemaal een lijst met vragen, zodat we 1 en ander konden voorbereiden voor het interview. Het plan was namelijk om iedereen kort te interviewen en tussen de interviews door beelden te laten zien van familie en foto’s. De opnamedag was een feestje. Een dag vol liefde… Samen met je familie zoiets moois maken, is bijzonder. Er werden herinneringen opgehaald en foto’s uit ‘de oude doos’ bekeken. Van tevoren waren we allemaal best gespannen, maar gelukkig werden we op ons gemak gesteld door Maartje en Saskia en hadden we op een gegeven moment niet eens meer door dat er een camera op ons gericht stond en kwamen de verhalen als vanzelf. Toen de film gemonteerd was, ben ik deze samen met mijn vader gaan bekijken. Na 1 minuut konden de tissues voor mijn vader gepakt worden en in de trein naar huis, was hij nog niet uitgehuild. De film was Prachtig. De verhalen, de beelden en de muziek. Alles voldeed aan onze verwachtingen. Ik heb de film wel tientallen keren bekeken voor de bruiloft. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Tijdens het huwelijksdiner hebben we de film vertoond. Het was een groot succes! Er werd gelachen & gehuild. Het bruidspaar was ontroerd en vond het een geweldig cadeau. De andere gasten vonden het ook prachtig en we hebben veel complimenten ontvangen. De film hebben we daarna aangeboden op een usb stick in een, door Saskia gemaakt, mooi en persoonlijk doosje.

 

Wij kijken met warme gevoelens terug op onze bijzondere samenwerking met Maartje & Saskia. Zo knap dat ze precies aangevoeld hebben, wat wij met onze film wilde laten zien. Uiteindelijk werd het cadeau voor mijn broer en zijn vrouw, een cadeau voor onze hele familie. Eentje waar we nog vaak naar zullen kijken & aan terugdenken….

Ingrid Maat Ceremoniemeester (zus van bruidegom)

Levensverhaal

 

Ik wilde een document achterlaten voor mijn kinderen en klein kinderen. Ik wilde laten zien: wees jezelf, ben trots op wie je bent en accepteer alle keuzes die je in het leven maakt.

 

Maartje heeft een schitterende film gemaakt waarin ik mijn levensverhaal vertel. Mijn vijf kinderen, een vriendin en een collega komen ook aan het woord. Van meerdere kanten wordt mijn strijd naar zelfstandigheid in beeld gebracht. Steeds als ik de film zie springen de tranen in mijn ogen. Iedere strijd brengt offers met zich mee, deze waren nodig om mijzelf terug te vinden. Toch blijft de film luchtig en dat is mooi.

 

Maartje kwam op het idee mijn kleindochter de voiceover in te laten spreken: prachtige ingreep. Het thema vrouwen emancipatie krijgt zo nog meer aandacht. Conceptueel is Maartje sterk. Het was heerlijk om aan deze film te werken en mijn leven te overzien.

Pleuntje Driessen

Filmportret

 

Afgelopen zomer kregen Maartje en Saskia de opdracht een film te maken voor mijn vader die 65 werd. De opdracht kwam vrij kort op de verjaardagsdatum, maar door een hele prettige en daadkrachtige samenwerking hebben we in korte tijd alle te filmen personen bij elkaar gekregen en een filmweekend gepland. Door de goede voorbereiding van Saskia (vragen mailen en alvast een telefonische voorbespreking) was iedereen goed voorbereid en zijn er hele leuke interviews gefilmd. Ook tijdens het interview voel je je door Saskia’s rustige en duidelijke vraagstelling erg op je gemak waardoor er een leuk gesprek ontstaat. Na het interview weekend heeft Maartje in recordtempo de montage gemaakt met als resultaat een hele leuke, mooie film voor mijn vader, die bij het zien ervan tot tranen geroerd was! Ik vond het een hele fijne en relaxte samenwerking. Er is veel ruimte voor vragen en meedenken waardoor je je erg betrokken voelt!

Sanne Hoogenboom (dochter)

Documentaire “Aardbloei”

Maartje heeft een prachtig beeld weten neer te zetten van het decennialang durend conflict dat het Nationaal beek,- en esdorpen landschap beheerst. Daarnaast heeft zij een mooi inkijkje gegeven in de zoektocht van de kunstenaars, de ontmoetingen die zij hadden en de prachtige vondsten die het hen opleverden. Zo legde zij de grote lijn bloot met oog voor detail in de persoonlijke verhalen.

Het samenwerken met Maartje heb ik ervaren als zeer belangrijk in het hele proces. Maartje vraagt, wil weten, wil samen creëren, maakt lol, schept ruimte, belicht alle perspectieven, stelt gerust en prikkelt alle zintuigen. Zeer gedreven legt zij het contact en laat de geïnterviewde vrijuit vertellen. Of dit nu een professor is, een boswachter, kunstenaar of barkeeper.
Een zeer waardevolle spil in het web.

Nelleke Simons (Artistiek leider Aardbloei)

Interview

Ik wilde een filmpje, omdat tegenwoordig veel via YouTube gaat en ik potentiele klanten ook iets van mezelf wilde laten zien op mijn website. Ik wilde iets alledaags, no-nonsense en toch met informatie waar de kijker iets aan heeft. Ik was aangenaam verrast over het resultaat. Vooral de lach in het begin vind ik nog steeds een goede vondst. Het opent de kijker en daarna wordt de kern van mijn boodschap gebracht. Ik heb het filmpje nu een jaar op mijn website staan en mensen beslissen regelmatig na het kijken om meer van mij te willen weten. Ik kijk het zelf nog regelmatig en het klopt nog steeds voor mij.

Ferry Maidman (Spiritueel leraar)